gedichten
hobby
  Toon gedichten

sport
  Toon gedichten

stukjes
  Toon gedichten

dieren
  Toon gedichten

cadeaus
  Toon gedichten

mensen
  Toon gedichten

overig
    Harry Potter 1
    DVD
    School
    Muziek tv
    Radio
    Zappelin
    Bob de Bouwer
    Ernst, Bobbie en de rest
    K3
    Jackass
    Sollicitatie
    Terrastuin


oud
  Toon gedichten

16+
  Toon gedichten

actueel
  Toon gedichten

 
Sollicitatie
Beste (naam)

Ik heb je brief (wel een lange) laatst goed met de post ontvangen. Harstikke leuk dat je bij Sint wilt werken. En ons team graag zou versterken. Ik las je hebt een hoop in huis. Je bent van alle markten thuis. Gaat geen uitdaging uit de weg. Dat is wel goed van je zeg. Geen klus is voor jou te veel. Je bent opgeruimd en punctueel. Je hebt (heel fijn in deze tijd) geen 9to5 mentaliteit. Overuren zijn geen probleem. Je zou denken dat ik je aanneem.

Nou (naam) ik zal eerlijk zijn. Die kans is toch betrek'lijk klein. Ik ken je nog van vroeger tijden toen ik langs je raam kwam rijden. En ook volgens mijn infopiet, ben jij toch de slimste niet. Over je kwajongens streken, hoor je mij nou niet meer spreken. Maar voor je je carrière stopt en zomaar naar mijn zaakje hopt. Verdienen is er niet in deze job. Het levert alleen voldoening op. Lange dagen en een krappe deadline, vind jij dat wel fijn?

En daarbij komt bovendien dat je amper Nederland zult zien.
De grootste tijd (naam) kan je werken in mijn zaak in Spanje. Voor het werk in mijn cadeaufabriek zoek ik echt speciaal publiek. Harde werkers die niet klagen wat de kinderen ook vragen. Die kalm zijn en niet snel boos bij't zien van lijstjes met cadeaus. Want echt waar die kind'ren allemaal zijn tegenwoordig honds brutaal. Die vragen en die vragen maar, die klagen en die klagen maar. Voordat een kind zijn speel goed kent is er weer een nieuwe trend. Vraag en aanbod noem je dat. Nou geloof me 't is ook wat.

Ik stuur je brief door naar mijn staf. Nee die gouden ben je maf. Ik wilde geen grapje maken. Ik bedoel gewoon personeelszaken. Dan denk ik dat ik verder stop. Misschien bel ik je later op. Mocht het bij ons niet verder gaan. Veel geluk met zoeken naar een baan. Onthoud ook al gaat het je frustreren, blijf vrolijk en enthousiast verder solliciteren.
Surprise tip:
Nog geen surprisetip bij dit gedicht?

Help mee... stuur je surprise tip naar tips@dichtpiet.nl

Kadotip onder de € 10,-

Overtuigend solliciteren<br>Drain, P. Noel
Solliciteren kun je leren